Mindent a szemnek

A látás-optimalizálás folyamata


A látás optimalizálása nem csupán a szemüveg felírását jelenti, hanem egy átfogó elemzés a szem állapotáról, a látásteljesítmény javításának lehetőségeiről. Nem szorítkozik kizárólag a fénytörési hiba meghatározására, hanem igyekszik feltárni a vizuális érzékelést zavaró tényezőket és ezek ismeretében keres megoldást a látás egész rendszerének lehető legjobb működtetésére.

KONZULTÁCIÓ

Ahhoz, hogy azt tudjam adni, amire valóban szükséged van, meg kell, hogy ismerjem a problémádat, ami hozzám vezetett. Úgyhogy beszélgetünk egy kicsit. Közben jegyzetelek és felveszem az adatokat.

LÁTÁSELLENŐRZÉS

A következő lépés a látásellenőrzés. Korszerű műszerekkel és különböző tesztekkel kiderítjük, mi a legjobb korrekció a számodra. Nálam nincs hagyományos olvasótábla, szóval hiába tudod fejből az egészet. Ez egyébként sem egy vizsga, a tökéletes végeredmény mégis garantált.

POLATESZT VIZSGÁLAT

A jó látáshoz elengedhetetlen a szemizmok megfelelő működése, ezért külön vizsgálatot végzek az izmok egyensúlyának ellenőrzésére. Az eljárás neve POLATESZT. Akkor kutakodunk ebben az irányban, ha vannak erre utaló jelek, pl ha fejfájós vagy, zavar a fény vagy nem élvezed túlzottan a 3D mozit.

SZEMÉSZETI SZŰRŐVIZSGÁLAT

Réslámpával - biomikroszkóp - és szemtükörrel a dolgok mélyére hatolunk, (természetesen csak átvitt értelemben, mert a szemhez egyik vizsgálat közben sem nyúlunk) , hogy kiszűrjük az olyan problémákat mint pl. szürkehályog, magas vérnyomás, cukorbetegség és még számtalan, nem csak a szemet érintő elváltozást.

KERETVÁLASZTÁS

Az eredmények ismeretében jöhet a keretválasztás. Ennek is nekiülünk, mert úgy kényelmesebb. Megbeszéljük milyen lencse és bevonat lenne számodra a legmegfelelőbb.

1/100mm PONTOS SZEMÜVEG CENTRÁLÁS

A szemüveged akkor fogja a legtökéletesebb látást nyújtani, ha pontosan bemérjük, hol nézel át rajta, vagyis, hogy a lencse melyik részét használja a szemed leggyakrabban. Ezért készítek Rólad néhány képet különböző irányból.

SZEMÜVEGKERET SCANNELÉS

Ezután beteszem a keretet egy 3Dscanner-be, ami precízen, századmilliméter pontosan, letapogatja a formát.

ADATTOVÁBBÍTÁS A ZEISS FELÉ

A szemüvegeddel kapcsolatos összes adat az üzlet saját szerverébe kerül, ami közvetlen összeköttetésben van a ZEISS-szel, ők gyártják a lencsét Neked, teljesen személyre szabottan.

ÖSSZESZERELÉS

A szemüveg összeszerelése már az üzletben zajlik. Leellenőrzöm az adatokat és a jelöléseket és értesítelek, hogy elkészültem mindennel. Várlak.

LÁTÁSPRÓBA, SZEMÜVEGHASZNÁLAT

Az átadásnál látáspróbát végzünk és állítunk a szemüvegen, amennyiben szükséges, a kényelem érdekében. Végül elmondom, hogy hogyan használd és tisztítsd a szemüvegedet, hogy sokáig élvezhesd vele a tökéletes látást.