• 2120 Dunakeszi, Fő út 24.
  • optometeroptika@gmail.com
  • +3620 286 5999

Autizmusbarát üzlet

Az autizmus egy olyan fejlődési zavar, melynek számtalan megjelenési formája létezik.

Az autizmussal élők sajátságosan látják a világot, ettől olyan különösek. Máshogy dolgozzák fel az őket ért ingereket és sok mindent tőlünk eltérően értelmeznek. Nem jobban és nem is rosszabbul, hanem másként.

Nehézséget okoz nekik a társas viselkedés, mert nem olvasnak az arcokból, nem értik a testbeszédet, az elvont fogalmakat, gyakran szó szerint értelmeznek mindent. Sokszor nehezíti az életüket, hogy érzékszerveik kifinomultabbak, emiatt bántja őket a zaj, a fény, az érintés. El tudod képzelni milyen zűrzavaros lehet nekik ez a világ? Egy kis figyelmességgel azonban sok, számukra stresszt okozó helyzet elkerülhető. Erre törekszem saját üzletemben is.

Gyermekem révén magam is érintett vagyok a témában. Ez nem azt jelenti, hogy értek minden autizmussal élőhöz, de az “eltérő fejlődésű gyermekek” szüleinek problémáit elég jól át tudom érezni. Amennyiben bármilyen speciális igény merül fel, ami technikailag kivitelezhető, azt megpróbálom megoldani és minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy megkönnyítsem a szemüveggel kapcsolatos teendőket. Szeretném elérni azt, hogy a nálam tett látogatás ne egy elviselhetetlen ingerdömping, hanem egy nyugodt, biztonságos és kiszámítható élmény legyen mindenki számára.

autizmusbarat